marți, 20 septembrie 2011

Camelia Patrascanu Horoscop

Camelia Patrascanu

Camelia Patrascanu Horoscop

Astrologie, zodiac, consultatii
Horoscop 2009, Jupiter partea I


Jupiter, planeta optimismului fara leac, cel ce simbolizeaza prestigiul si recunoasterea sociala, se afla in Varsator din 6 ianuarie 2009 pana la 17 ianuarie 2010. Pentru comparatie, Jupiter a mai ocupat acest semn zodiacal in 1997, 1985, 1973... instalandu-se in Varsator o data la 12 ani. Acesti ani au adus in viata multora dintre noi schimbari favorabile (poate temporare) de situatie, incredere si avant in realizarea unor proiecte indraznete. Cu Jupiter in Varsator ne deschidem mai mult catre valorile lumii in care traim, punem modernitatea si cuceririle tehnice in slujba noastra, ne servim de progres, participam mai activ la evenimentele sociale, ne conectam la actualitate. Jupiter in Varsator ne ofera cornul abundentei daca suntem conectati la trendurile prezentului. Pozitia este favorabila scolarilor (multi isi identifica un talent sau isi schimba directia studiilor), tinerilor sau celor care inca se considera tineri. Pe multi dintre noi acest tranzit ii ajuta sa redevina activi, increzatori, implicati, optimisti, participativi. Originalitatea, talentele si amprenta personala, franchetea (uneori obraznica), curajul (cu nuante libertine), sunt cheia succesului.
Acest an este ideal pentru a munci pe cont propriu intr-un domeniu de talent. Cu cat suntem mai atenti la ce se intampla in jurul nostru, cu atat ne putem inspira mai usor si neinvidios din succesul altora. Jupiter in Varsator ajuta la transmiterea ideilor progresiste, incurajand folosirea noilor tehnologii in domeniul nostru de activitate – multi dintre noi vor dori sa investeasca in aparatura de birou, in tehnica de comunicare, in tehnologie profesionala de varf dar si in publicitate. In plus, da castig de cauza celor care au curajul sa incerce formule originale de expresie profesionala, celor care sustin un nou curent, care propun o schimbare de optica. Pentru a avea succes trebuie sa sesizam in avans tendintele vremii, sa le anticipam. De aceea sunt esentiale gandirea in perspectiva, prognozele, abordarea holistica a muncii noastre (integrate intr-o viziune mai larga, sesizand legaturile cu domenii conexe sau evolutia domeniilor colaterale).

aspiratiile, himerele, idealurile – ianuarie - aprilie
In primele doua luni ale anului, Jupiter este conjunct cu Destinul. Iar din aprilie se afla in cercul de influenta a lui Neptun. Se poate spune ca tot anul 2009 este jalonat de cei doi marcatori, dand o nuanta jupiterian-neptuniana vietii noastre. Aspiratiile sunt cele care ne mana in 2009 precum si o viziune grandioasa pe care o servim cu tot sufletul. Anul 2009 este anul vizionarilor. Unii se hranesc cu iluzii si vise, in timp ce altii se folosesc de viziunea si proiectia lor in viitor pentru a-si modela prezentul. Unii se hipnotizeaza cu sperante, altii isi contureaza un traseu extraordinar, bazandu-se pe abilitatile si temeritatea lor.
Daca in 2008 tandemul Saturn-Jupiter in semene de Pamant ne-a ajutat sa ne atingem tintele, sa avansam cu pasi mici dar siguri si sa facem fata mai usor problemelor concrete ale vietii, in 2009 conjunctia Jupiter-Neptun risca sa ne rupa de realitate. Cel putin de realitate imediata, proiectandu-ne eforturile intr-un viitor indepartat. De fapt, simtim nevoia sa ne alimentam o viziune de viata extrem de emancipata, de avansata. Ceea ce ne hraneste sufletul este ceea ce ar putea sa fie: materializarea unei aspiratii, a unui vis, a unui ideal. Aspiram la elevare, urmam o tinta ascendenta, ne lasam purtati de un suflu colectiv ce uneste individualitatile fara a le sterne contururile. Aspectul ne branseaza la trenduri, la tendintele colective.
Riscul cel mai mare al conjunctiei Jupiter-Destin-Neptun este iluzionarea, autoincantarea. Dorinta de libertate de expresie poate da nastere unor curente cu moft progresist ce nu fac decat sa narcotizeze mintile si sufletele. Aglutinarea sociala se produce in jurul ideilor politice sau religios-spirituale. Cautarea noului cu orice pret tine la distanta uneori bunul simt, ratiunea sau pragamtismul fara de care nu poate fi trait corect prezentul. Se pot remarca lideri de opinie (in familie, la serviciu sau in societate) care par a nu face parte din nici un grup, dar exact ei sunt cei ce sectizeaza ideile sustinute. Si poate acesta este cel mai mare risc – transformarea unor idei in noi religii sau dogme, institutionalizarea unor adevaruri in nici un caz absolute. La nivel personal, riscam pierderea in reverii ce ne rup de realitate. Sau fugim de o realitate ce ne pare prea corvoditoare sau rutinanta.

dar de fapt ce indica aceasta tripla conjunctie si cum am putea-o folosi in favoarea noastra?

La nivel colectiv ea creaza germenii unei noi mentalitati colective, mentalite ce poate schimba traiul zilnic dar si viata umanitatii pe Terra. Conjunctia Jupiter-Neptun are loc in Varsator o data la 166 de ani. Intalnirea celor doua planete arareori a marcat evenimente zgomotoase ce au jalonat istoria. Pentru ca mutatiile au loc la nivelul constiintei, al gandirii creatoare ce isi depaseste mult epoca. Aspectul se reflecta mai curand in munca unor cercetatori sau filosofi ce isi proiecteaza viziunea peste timp creand „pasarele” conceptuale intre prezent si viitor. Varsatorul este libertin si emancipat, eliberand morala de sub presiunea prejudecatilor stimuland, in schimb idealismul, inocenta si optimismul social, increderea in viitor, viziunea unei vieti mai bune sub forma fratiei universale. Filosofiile spirituale sunt dezgropate si puse intr-o formula accesibila omului modern. Sa nu ne surprinda daca sesizam o tot mai mare atractie pentru terapii neconventionale (ce devin o adevarata religie), alimente exotice miraculoase, filosofii orientale (sau occidentale pentru cei aflati pe meridianele estice). Si toate intr-un melanj viu colorat, plin de expresii entuziaste ce promit miracole. Despuind informatia de excesivitate si trucaj ne putem bucura de repunerea in circulatie a unor valori ambalate intr-o forma ingerabila si atractiva.

La nivel personal putem sesiza ca viata noastra parca ar face parte dintr-un tabloid: totul se cere trait, spus sau gesticulat sub luminile rampei. Nevoia de a ne simti purtati de curentii ce misca societatea ne face mai receptivi la actualitate. Imbratisam noile filosofii, noile modele culturale, suntem tentati sa ne inscriem in cluburi, asociatii si organizatii, tanjind sa ne arondam ideilor emancipatoare si vizionare. Din fericire, Jupiter/Neptun in Varsator aduce mai mult exaltare decat inrolare. Ne iubim prea mult libertatea pentru a ne lasa manipulati de ideologiile salvarii. Probabil ca cel mai bine vom simti tripla conjunctie in relatiile de iubire. Cautam parteneri pe baza afinitatilor sufletesti si mentale. Libidoul este stimulat de impartasirea ideilor si aspiratiilor. Scopurile nobile, filosofia de viata, ocupatiile recreative, pasiunile comune, deschid calea fascinatiei si a erosului. Cupidon ne sageteaza inimile in contexte informale: la reuniuni amicale, in vacante, la petreceri sau in excursii. Pentru ca in 2009 ne atrag oamenii, vrem sa ne largim cercul de cunostinte, suntem tentati sa devenim agenti de propagare a binelui (uneori cu forta, un fel de teroare a generozitatii nesolicitate), ne intovarasim cu mare placere eliminand circumspectia sanatoasa. Amicitiile trec cu nonsalanta barierele si cad in plasa amorului emancipator, stimulat de emulatia intelectuala (mai ales intre 4 februarie si 7 martie). Cuplurile deja formate vor simti se pot confrunta cu sesizarea unei divergente de mentalitate, mai ales daca unul dintre pareneri respinge deschiderea si emnaciparea. Vom dori sa ne petrecem timpul liber cat mai distractiv si educativ. Daca partenerul nu este atras de aceleasi activitati deconectante, suntem dispusi sa le practicam alaturi de prieteni. Este imperioas necesar ca logodnicii sa-si impartaseasca pasiunile, afinitatile si aspiratiile. Pentru ca in 2009 ele leaga inimile.

Camelia Patrascanu
Camelia Patrascanu Horoscop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu